Local Training Course 2

Între 18 și 20 martie, AEGEE-Cluj-Napoca a organizat LTC 2 (Local Training Course) la Deda Bistra, cu scopul de a aprofunda informațiile practice ale organizației și pentru a dezvolta spiritul de echipă. La eveniment au participat 19 persoane, atât membrii board-ului cât și membrii mai vechi și mai noi.

20160319_125006Cu privire la organizare, evenimentul a fost foarte bine structurat de la bun început. Președintele AEGEE-Cluj-Napoca, Bia Sabău, a stabilit programul zilelor de training, a oferit instrucțiuni clare și precise atât despre opțiunile de transport cât și despre obiectivele acestui eveniment și desigur a făcut update-uri zilnice pe grupul de facebook pentru a menține entuziasmul participanților. Majoritatea persoanelor au ajuns după ora 18:00, iar după o scurta introducere unde am avut ocazia să ne familiarizăm unii cu alții, am început jocurile de cunoaștere.

Pe principiul scriitoarei Ellen J. Barrier, “Trust is the foundation for a strong and successful relationship,” am început primul joc care s-a axat să ne cunoaștem mai bine, prin a citi diferite întrebări de pe bilețele și a răspunde la acestea în cerc. Nu știu dacă jocul sau vinul de casă, dar după vreo jumătate de oră lumea era destul de prietenoasă și oamenii care nu și-au mai vorbit până în seara aceea au început să socializeze. So, I guess we did it; We built a strong foundation based on trust! Acum să înceapă distracția și să aflăm cât mai multe despre AEGEE!20160319_144659

Dacă ar trebui să folosesc un singur cuvât pentru a descrie aceste zile de training: GENIAL!

Pe lângă informațiile necesare despre istoria, structura AEGEE, evenimentele locale și internaționale, ni s-a spus și despre numeroase baze de date din cadrul AEGEE și cum anume să le folosim. Un lucru genial, cel puțin din punctul meu de vedere, a fost introducerea în ceea ce înseamnă Thematic Projects în AEGEE. Cu toții știm că unul dintre obstacolele punerii în practică a unui proiect este lipsa de colaboratori potriviți. Thematic Projects în AEGEE înfrânge această barieră nu doar prin faptul că nivelul proiectelor variază în funcție de mărimea și ideea proiectului, ci și prin faptul că prin intermediul AEGEE este mult mai ușor să găsești persoane care să fie deschise acelei idei. Asta m-a determinat și pe mine ca pe viitor să pun câteva idei în practică și sper că voi iniția un proiect în cadrul AEGEE. Mai mult, încurajez pe orice membru care consideră că are o inițiativă bună, să aibă curajul să propună un proiect. After all, “nemo vir est qui mundum non reddat meliorem?” (Ce persoană e aceea care nu lasă în urma ei o lume mai bună?)

Pe partea de training am fost foarte impresionat de entuziasmul și profesionalismul arătat de Raluca Radu. Prin determinarea ei, trainingul nu a constat doar în încercarea de a îndesa informații noi, ci a rezultat într-o adevărată lectură. Puteai să auzi prin tonul vocii că a venit foarte bine pregătită și că ținea ca noi să înțelegem cu adevărat conținutul informațiilor. Mai mult, a oferit un bun exemplu pentru membrii care vor să devină trainer AEGEE.

20160319_194439Pe lângă lecturile despre HR Cycle, Project Management and Communication inside a Team, am fost profund impresionat de Chese and Bread Challenge. Dacă nu ați mai făcut acest challenge niciodată, închipuiți-vă cum e să dai instrucțiuni unei persoane de la A-Z, considerând că fără aceste instrucțiuni persoana respectivă nu poate desfășura acțiunea sub nici o formă. Challenge-ul în sine îți dezvoltă nu doar aptitudinile de comunicare într-o echipă, dar îți și arată că unele lucruri care par foarte evidente pentru unii, persona care realizează sarcina le poate interpreta greșit dacă instrucțiunile nu sunt clare.20160319_125153

Consider că acest LTC2 a fost un succes atât din partea board-ului și a trainerilor, cât și din
partea participanților care și-au menținul entuziasmul și și-au arătat interesul de a face acest eveniment unul memorabil. Rezultatele concrete le veți putea observa cu ochii voștri prin participarea la următoarele evenimente organizate de AEGEE-Cluj-Napoca, inclusiv la Summer University.

Yours and yours only,

Ovidiu-Ioan Rațiu

Video aici.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *